Mediation & Conflictbemiddeling

Wanneer u een conflict met iemand of een instantie heeft, zijn er verschillende manieren om deze op te lossen. Vooropgesteld dat u en de andere partij van zins zijn om er gezamenlijk uit te komen.

U kunt een advocaat in de arm nemen en een rechter vragen om een uitspraak te doen. Nadelen die hieraan kleven zijn:
-    kostbaar: u neemt beiden een advocaat in de arm met een behoorlijk uurtarief. Tevens bent u kosten kwijt voor het voeren van een juridische zaak voor de rechtbank, de griffierechten.
-    er is een winnaar en een verliezer. Dit blijft altijd tussen u en de andere partij in staan.

Bij mediation of conflictbemiddeling gaan de partijen gezamenlijk om tafel met een onpartijdige derde, de mediator of bemiddelaar.
De mediator is geen partij en zal ook geen partij kiezen. Hij/zij begeleid het communicatietraject tussen de partijen. Hij/zij zal proberen de wederzijdse belangen in kaart te krijgen en te proberen om de partijen in het loven en bieden dichter bij elkaar te brengen.

Wanneer er een overeenstemming is bereikt worden de afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst kan, zo men wil, ook bij een notaris notarieel laten bekrachtigen. Dit hangt af van de kwestie en of de vastlegging dit vereist.

Met een overeenstemming op zak kunnen beide partijen ook in de toekomst met een goede verstandhouding met elkaar verder! 

De eerstvolgende Mediationdag staat gepland op: donderdag 18 mei 2017. U kunt contact opnemen via het contactformulier van deze site of een mail sturen naar info@mediationtwenterand.nl.

Mediation & Coaching Twenterand is aangesloten bij:                                                               

Familie Mediation

Mediations in de familiare sfeer zijn vaak zeer emotioneel en heftig van aard. Of het nu gaat om een familieruzie of een erfenis, familie ligt je na aan het hart.

Op de volgende pagina's treft u voor welke vormen van Familie Mediation u terecht kunt bij Mediation & Coaching Twenterand.

(Echt)Scheiden

Een (echt)scheiding is een ingrijpend besluit. Zeker daar waar er ook kinderen bij betrokken zijn.
Neemt u een advocaat in de arm of probeert u er samen, met een mediator, uit te komen?

Op de volgende pagina's treft u op welke wijze Mediation & Coaching Twenterand u daarbij behulpzaam kan zijn.

Zakelijke of Buurtconflicten

Heeft u een arbeidsconflict? Of een conflict met een leverancier of opdrachtgever?
Loopt het al een tijdje niet zo lekker met de buren of de buurt?

Op de volgende pagina's treft u op welke wijze Mediation & Coaching Twenterand u daarbij behulpzaam kan zijn.